Nyhet2016-10-20

X Hygien en nyutvecklad excenterskruvpump

Tapflos excenterskruvpumpar avsedda för applikationer med strikta hygienkrav inom livs- och läkemedelsindustrin.

De hanterar högviskösa vätskor med ömtåligt innehåll upp till 24 bars tryck. Pumparna är anpassadade för disk eller sterilisering med en stator i material som uppfyller kraven för hantering av livsmedel.

Nyutvecklad modell med genomtänkta och innovativa konstruktionslösningar som t.ex. flexibel koppling med utbytbara slitytor.

Excenterskruvpumpen är perfekt för hantering av låg och högviskösa vätskor vilka även kan innehålla större partiklar. Pumpen har ett pulsationsfritt flöde, klarar att hantera höga tryck och är samtidigt mycket skonsam mot den hanterade vätskan och dess innehåll.

Excenterskruvpumpen används ofta för olika typer av slam- och avfallshantering inom vattenrening, biogas och återvinning samt för bestrykningssuspension inom pappersindustrin. Andra typiska applikationer är hantering av oljerester, lakvatten, färg och lack.

Pumpens konstruktion gör den också lämplig för dosering av tillsatsämnen som kemikalier, kalk och polymer.

Pumparna på bilden är levererade till en av Tapflo´s trogna kunder.

Tapflo med huvudkontor i Kungälv utvecklar och tillverkar tryckluftsdrivna pumpar samt centrifugalpumpar för industriella applikationer. Företaget grundades 1985. För närvarande omfattar företagets produktprogram cirka 50 olika modeller för alla behov. Tapflo är representerat med egna bolag i 28 länder och med fristående säljbolag i ytterligare ett 30 tal länder och har cirka 250 anställda. Verksamheten är miljöcertifierad och kvalitetscertifierad enligt ISO.