Nyhet2016-05-23

Watson-Marlow Pumps introducerar 530-serien

Watson-Marlow Pumps introducerar 530-serien en ny slangpump avsedd för dosering och transport av vätskor i applikationer som ytbehandling,  färg och lim.

Slangpumparna erbjuder kostnadseffektivet, enkelt handhavande och underhåll samt hög noggrannhet. Pumpen har inga tätningar, ventiler eller membran som kan generera ånglås, korrosion eller igensättning. Slangen är den enda reservdelen och kan enkelt och snabbt bytas ut på plats. 530 finns med IP66 kapsling och omfattas av 5 års garanti.

Den nya 530-serien är en uppgradering av 520-serien med ett nytt användargränssnitt samt nya elektroniska komponenter. Serien kommer att följas av 630 och 730 under senare delen av året. Pumpserien kännetecknas av:

  • Ny, intuitiv styrpanel med färgskärm
  • PIN kodlåsning i 3 nivåer
  • Möjlighet till kalibrering
  • MemoDos för doseringsapplikationer
  • Manuell, analog eller digitalstyrning samt ProfiBus DPV0

530-pumparna levererar flöden från 0,0001 ml/min till 3,5 liter/minut i upp till 7 bar. Pumphuvuden finns för kontinuerlig slang samt LoadSure slangelement för 2, 4 eller 7 bar. Det är pumphuvudet som bestämmer både flödeshastigheten och trycket som kan uppnås för att matcha behoven hos den specifika processen: http://www.watson-marlow.com/se-sv/wmpg/inprogress/530-process-pumps/530-process/

Watson-Marlow Tubing är ensamma om att tillverka även egna slangar. Marprene ™ är en allsidig slang med god kemisk kompatibilitet och lång livslängd: http://www.watson-marlow.com/se-sv/range/tubing/marprene/

För mer information kontakta:

Watson-Marlow Alitea
Hammarby Fabriksvag 29-31
Stockholm
Tel: 08-556 556 00
info@wmftg.se
www.wmftg.se