Nyhet2016-02-24

Vridspjällventil för stora projekt

Den nya vridspjällventilen GEMÜ C480 finns i de nominella bredderna DN 700 till DN 1600, vilket innebär ett komplement med större bredder till modellserien Victorias® befintliga utbud av mjuktätande, centrerade ventiler.

Ett motsvarande urval av anslutningstyper, liksom av tätnings- och skivmaterial, gör det möjligt att möta varje kunds specifika behov. Särskilt kan nämnas konfigurationen med en spärrbricka av Super Duplex-stål. Denna kompletteras av en högkvalitativ ventilhusbeläggning med en skikttjocklek på 250 µm. Korrosionsskyddet i klass C5-M lämpar sig särskilt väl för kust- och offshore-verksamheter.

Se film om hur vridspjällventiler fungerar här

Se film om hur GEMÜ´s vridspjällventiler kvalitetstestas här

Modulärt styrningskoncept

Spjällventiler som GEMÜ C480 används framför allt i områden som vattenreningavsaltning av havsvatten och elkraftsteknik. Förutom att de kan användas inom flera olika områden finns de även med ett stort urval av olika manöverdon.

Utöver ett handvred med växel finns den pneumatiskt styrda versionen även med ett modulärt koncept. Det gör att konstruktionen kan anpassas efter användningsområde och i enlighet med kundens önskemål. Flera olika alternativ finns att välja på, till exempel manuell eller hydraulisk nödstyrning, eller en manöverdonsmodul med slaglängdsbegränsning. För att göra vridspjällventilen så anpassningsbar som möjligt kan GEMÜ C480 dessutom utrustas med manöverdon från andra tillverkare

Klicka här för bild och mer info:  GEMÜ C480 Spjäll med fri axel

Klicka här för bild och mer info: GEMÜ C481 Pneumatisk spjällventil

Klicka här för bild och mer info: GEMÜ C487  Manuell spjällventil

Klicka här för bild och mer info: GEMÜ C488  El/motordriven

Klicka här för datablad och teknisk information

Klicka här för produktblad

Klicka här för produktbroschyr

För mer information, kontakta Mirja Nowack (Press & Marknadskoordinator), på 031-996511 eller mirja.nowack@gemu.se.

order@gemu.se
www.gemu.se

GEMÜ– Ventil, mät;- och reglersystem

Gemü kan med sitt breda sortiment erbjuda de flesta typer av ventiler. Oavsett om det gäller membran-, sätes-, magnetventiler eller kulventiler och vridspjäll så finns det nästa alltid ett alternativ. Vi hjälper våra kunder till ett optimalt och säkert produktval, exempelvis för att reglera flöden inom olika processer eller för avstängning.

Som rådgivare kan vi tillsammans med kunderna förbättra system och processer med hjälp av våra produkter och komponenter. Våra ventiler kan manövreras antingen manuellt eller automatiseras med pneumatiska eller elektriska manöverdon. Vi tillverkar både standardprodukter men även reglerventilerautomationskomponenter, ställdonflödesmätare och kundanpassade ventillösningar.