Nyhet2015-10-02

Värmeprodukter AB blir en del av Armatec AB

Armatec stärker sitt erbjudande inom pannanläggningar genom att integrera det tidigare förvärvade bolaget Värmeprodukter AB i sin verksamhet.

Värmeprodukter är specialister på pannanläggningar för biobränslen, olja och gas i effektområdet 100 kW–10 MW. Produkterna kommer från ledande tillverkare som Lamborghini, Ferroli och D’Alessandro och anläggningarna säljs bland annat till rörentreprenörer, fastighetsägare, bostadsbolag, energibolag och bostadsrättsföreningar. Nu införlivas bolaget i Armatec och tanken är att med gemensamma krafter kunna växa affären.

”Värmeprodukter är fenomenalt duktiga på att skapa miljövänliga och effektiva värmeanläggningar som är driftsäkra och enkla att underhålla”, säger Berndt Öjerborn, Marknadschef på Armatec. ”Den kunskapen ska vi ta tillvara och utveckla in i ett nytt och större sammanhang.”

Armatec erbjuder en rad koncept för bland annat värmeväxling, pump- och mätteknik, avstängning och automation, styr- och reglerteknik samt energieffektivisering. Tack vare sammanslagningen med Värmeprodukter så öppnas nu möjligheten att skapa ett starkt koncept för pannanläggningar.

”Det här känns som en bra lösning för båda parter”, säger Andreas Löfgren, tidigare Vd för Värmeprodukter och numera teknisk chef på Armatec. ”Värmeprodukter har verkat inom ett område med stor framtida potential, och Armatec har över åren visat sig väldigt bra på att ta sig an just den typen av verksamheter och få tillväxten att kicka igång.”

För ytterligare information kontakta:

Berndt Öjerborn
Marknadschef Armatec AB
T 031-89 01 44
E-post: berndt.ojerborn@armatec.se

Andreas Löfgren
Teknisk chef Armatec AB
T 031-51 55 55
E-post: andreas.lofgren@armatec.se

Armatec utvecklar kundanpassade koncept inom flödesteknik för vatten, värme, kyla och process. Alla våra tekniska lösningar utgår från kundernas specifika problem och möjligheter. Målet är att förenkla kundernas vardag genom att leverera färdiga system, funktionslösningar eller produkter. Vi erbjuder olika koncept för bland annat värmeväxling, pump- och mätteknik, avstängning och automation, styr och reglerteknik samt energieffektivisering. 
Armatec är ledande i branschen tack vare våra medarbetares breda och djupa tekniska kunskap. Vi samarbetar med entreprenörer och konsulter. Våra koncept används både av energi- och industrisektorn och aktörer inom fastighetsbranschen.

Concepts for flow technology

Våra olika koncept inom flödesteknik börjar med en tydlig och bärande idé. En kundanpassad lösning på ett tekniskt problem. Konceptet utgår alltid från de särskilda behov som finns i din verksamhet. Därefter utvecklas koncepten av våra skickliga, engagerade och nyfikna medarbetare. Målet är att leverera flexibla lösningar för specifika kundbehov som ger ökad livslängd, högre produktivitet och tillgänglighet – därmed bättre ekonomi över tid.