Nyhet2020-10-21

Tapflo lanserar CTX – en helt ny serie högpresterande centrifugalpumpar

Tapflo introducerar CTX, en ny serie högpresterande centrifugalpumpar som kännetecknas av sin robusta design och överlägsna driftsäkerhet men också sin applikationsflexibilitet.

CTX pumpdesign säkerställer att pumpserien kan anpassas till en mängd applikationer och processförhållanden. Detta ger stor flexibilitet och förenklat underhåll, med snabba och enkla uppgraderingsalternativ och möjlighet att byta och dela pumpkomponenter mellan olika pumptyper och storlekar.

En central funktion i Tapflos CTX-konstruktion är den mångfacetterade öppna impellern som kan optimeras för varje vätska och applikation utan att förlora förmågan att pumpa viskösa produkter. Särskilt de produkter som innehåller fasta partiklar. En annan nyckelfunktion är möjligheten till en spolad dubbel mekanisk axeltätning som inte är i direktkontakt med den pumpade vätskan. Tack vare denna barriär finns ingen risk för torrkörning eller läckage av pumpad produkt.

“Vi började arbeta på CTX-designen för att våra kunder saknade en premiumcentrifugalpump som är robust och har hög effektivitet, till ett pris som inte tummar på kvaliteten. Så för att möta efterfrågan har vi utvecklat CTX. Centrifugalpumpen går tyst, har få vibrationer, är enkel att underhålla och har en tålig konstruktion. De två sista faktorerna, i kombination med marknadsledande kapacitet, var våra huvudsakliga designprinciper när pumpen utvecklades. För oss är uthållighet och prestanda avgörande, därför är CTX konstruerad för att var tåligare än väntat för sin normala drift. Vi vill att kunden ska kunna lita på våra produkter”, säger Mikołaj Laguna-Horodniczy, Global Marketing Manager hos Tapflo Group.

Tapflos CTX-pumpar finns i hygieniskt (CTX H) och industriellt utförande (CTX I). Pumparna är optimerade för effektiv arbetsförmåga över ett brett spektrum av driftförhållanden i flertalet industrier. CTX passar utmärkt till typiska mejeriapplikationer som pumpning av mjölk, yoghurt och ostmassa. CTX är även ett mycket bra alternativ till krävande kemiska och farmaceutiska applikationer som transport och cirkulation av kemikalier och färdiga produkter från lagringstank och behållare.

“Tapflo CTX H är en mycket hygienisk och sanitär centrifugalpump eftersom axeltätningen inte är i direktkontakt med någon vätska. Den är lätt att rengöra och den transporterade vätskan blir inte förorenad. CTX är effektivare och har bättre prestanda än liknande produkter på marknaden och till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Som med alla pumpar från Tapflo kan vi leverera CTX direkt från vår egen fabrik och våra återförsäljare över världen, korta leveranstider är en del av vårt uppdrag.”, berättar Håkan Ekstrand, CCO (Chief Commercial Officer) hos Tapflo Group.

Tapflo AB tillverkar och levererar pumpar för effektiv och säker vätskehantering inom modern kemi- livs- och läkemedelsproduktion. Vi är verksamma över hela Sverige med huvudkontor, serviceverkstad och lager i Kungälv utanför Göteborg. Vi har varit verksamma på den svenska marknaden i 40 år och är idag ett av Sveriges största pumpföretag. Lång erfarenhet, kunnig personal och ett starkt kundfokus gör oss till en säker och stabil samarbetspartner i allt som rör pumpar.

Tapflo AB är en del av Svenska Tapflo Group, Europas största producent av membranpumpar och en ledande distributör av industripumpar med dotterbolag och återförsäljare i 75 länder. Verksamheten är miljöcertifierad och kvalitetscertifierad enligt ISO.

För mer information kontakta:

Tapflo AB

Tel 0303-140 50
Filaregatan 4
442 34 Kungälv
Epost: info@tapflo.se
www.tapflo.se