Nyhet2017-01-20

SPX Johnson Pump flyttar produktionen till Polen

Under måndagskvällen gick SPX Johnson Pump ut med interninformation till anställda i Örebro om företagets plan att flytta produktioner samt ”relaterade funktioner från Örebro till Polen”.

Företaget Johnson Pump tänker flytta sin produktion från Örebro till Polen skriver Nerikes Allehanda.

– Vi har inlett diskussioner med de lokala fackförbunden, bekräftar vd Michael Strålman till NA.

Företaget tillverkar, utvecklar och säljer pumpar till marin- och fordonsindustrin.

”Vi har inlett diskussioner med de lokala fackförbunden angående en strategisk plan för koncernen SPX Flow Inc. att optimera den globala tillverkningsstrukturen.”, konstaterar Michael Strålman, vd, på mejl.

Det är alltså produktionen som är berörd medan kontoret med övriga funktioner ska vara kvar i Örebro. Några ytterligare kommentarer vill Michael Strålman inte ge till NA utan han hänvisar till fackliga förhandlingar. Inte heller exakt hur många anställda som berörs av förändringen.

Peder Boström, ombudsman på IF Metalls avdelning i Örebro, säger att IF Metall har ett 20-tal medlemmar på företaget.

– Så fort företaget har inlett förhandlingar kan facket kommentera. Då äger vi frågan, säger Peder Boström angående NA:s svårigheter att få kommentarer kring situationen på företaget.

Fakta:

SPX Flow är ett globalt industriföretag med cirka 8 000 anställda i 35 länder. I Sverige finns företaget i Örebro och på Ekerö med sammanlagt cirka 85 anställda. Huvudkontoret ligger i Örebro där de har utveckling, tillverkning och försäljning av pumpar till marin- och fordonsindustrin under varumärket Johnson Pump.

Artikeln skriven av och hämtad på www.na.se länk >>>