Nyhet2016-10-20

SOMAS får rekordorder

SOMAS, baserat i Säffle, har slutit ett ramavtal med SCA gällande samtliga regler- och avstängningsventiler för den omfattande utbyggnaden av Östrands massafabrik. Det är den största ordern i SOMAS historia och innebär ca 1200 ventiler under två år med första leverans i oktober 2016.

”Ordern är viktig för SOMAS” säger Peter Hägg, VD för SOMAS. ”Det visar att kunderna har ett stort förtroende för våra produkter och för vår förmåga att hantera deras avancerade process.”

SOMAS utvecklar, tillverkar och marknadsför ventiler i rostfritt syrafast stål till kunder över hela världen. Ventilerna används som regler- och avstängningsventiler inom bl.a. pappers- och massaindustrin och detta är något som SOMAS har stor erfarenhet av. Det familjeägda företaget grundades 1945, där huvudkontor och produktion är baserat i Säffle med 150 anställda. Produktionen sker i en toppmodern fabrik och hela 75 % av försäljningen går på export. Peter Hägg fortsätter: ”Ordern är den hittills största för SOMAS och visar att våra kontinuerliga satsningar på
produktutveckling och kvalitet lockar gamla och nya kunder till företaget”.

SCAs nya massafabrik i Timrå kommun är en investering på 7,8 miljarder kronor och innebär att fabriken fördubblar sin produktion av blekt barrsulfatmassa. Den utbyggda fabriken kommer att tas i drift andra kvartalet 2018. Det är en av de största industriinvesteringarna i Sverige genom tiderna.

För mer information kontakta:

Somas Instrument AB

Tel. 0533-16700

E-post: sales@somas.se