Nyhet2015-06-30

Slangpumpar till tunga drifter inom processindustrin

Mouvex SA lanserar genom Esspump AB nya robusta slangpumpar i serie HD (Heavy Duty).

Abaque slangpumpar serie HD är en nyutvecklad serie slangpumpar. Dessa är gjorda för tunga drifter inom gruv/mineral, papper/massa, kemi/färg, vatten/avlopp och energiproduktion.

Slangpumparna är gjorda för slitande suspensioner och klarar även stora partiklar. Serie HD kommer över tiden att ersätta de befintliga beprövade serierna A och AS.

Den nya serien har en konstruktion som är både starkare och lättare. Hus, rotor och tryckbackar har en ny konstruktion och gjuts på ett nytt sätt. Infästningen av slangen är unik och patentsökt. Den nya infästningen är starkare, säkrare och ger ett enklare snabbare byte av slang. Likaså är pumpen bestyckad med en ny bättre smörjmedelstätning som är starkare vid slangbrott och som gör att smörjmedel inte vandrar längs axel in i växellådan.

Växellådor och elmotorer som används för att driva pumparna är i standardutförande så industrikunder kan nyttja egna fabrikat av drivdelar. Drivdelarna införskaffas lokalt eller så kan önskat fabrikat specificeras vid förfrågan.

Slangarna till pumparna är desamma som tidigare; Blackflex som svarvas och slipas för att få exakt godstjocklek och lägsta friktion. Kontrollerad godstjocklek medger rätt shimsning och bästa möjliga livslängd hos slangen.

För mer information om Abaque serie HD kontakta:

Esspump AB och någon av deras distriktsansvariga säljare på –

Telefonnummer 08-706 45 00 eller

e-post: info@esspump.se