Nyhet2015-03-02

Slangpump till tömningsanläggning för båttoaletter

2015 införs ett förbud mot att släppa ut toalettavfall från fritidsbåtar i hav och sjöar. Lösningen på denna hantering är tömningsstationen BåtMaja vilken är uppbyggd kring en slangpump från Tapflo.

Att man valt att använda just en slangpump till BåtMaja, gör den antagligen till en av marknadens pålitligaste tömningsanläggningar. Pumpen är enkel att hantera och underhålla och dessutom extremt slitstark. Ett annat krav när man valde pump var att den skulle kunna köras torr utan att ta skada, vilket fungerar utan problem med den här typen av pump

Mannen bakom BåtMaja är Patrik Pettersson, som själv bor vid kusten och brinner för uppgiften att slå vakt om vår vattenmiljö.

– Min filosofi är att det skall skitenkelt att hantera en sån här anläggning, säger Patrik med ett leende och fortsätter, – det skall inte behövas en massa specialkunskaper och krånglande underhåll och för båtägaren skall det bara vara att koppla slangen till båten och trycka på knappen.

Tapflo har några av marknadens modernaste slangpumpar, vilka finns att tillgå i två olika serier:

PTL-serien för enklare applikationer med lägre tryck.

PT-serien mer robust och avsedd för mer krävande applikationer och högre tryck.

Slangens kvalitet är helt avgörande för driftsäkerheten och där är det ingen som slår oss. Vanligtvis är materialet mycket slitstarkt Naturgummi men när andra material krävs finns även EPDM, Viton och en rad andra specialmaterial finns att tillgå. Har inte Tapflo levererat din pump finns det ändå möjlighet att testa vår kvalité då vi levererar slang till pumpar av en rad andra fabrikat.

Pumpen, vars anslutningar kan monteras i valfri riktning, kan även utrustas med en rad tillbehör som slangbrottsdetektor, vakuumsystem frekvensstyrning.

För mer information kontakta:

Gunnar Theding

 

Tapflo med huvudkontor i Kungälv utvecklar och tillverkar tryckluftsdrivna pumpar samt centrifugalpumpar för industriella applikationer. Företaget grundades 1985. För närvarande omfattar företagets produktprogram cirka 50 olika modeller för alla behov. Tapflo är representerat med egna bolag i 28 länder och med fristående säljbolag i ytterligare ett 30‐ tal länder och har cirka 250 anställda. Verksamheten är miljöcertifierad och kvalitetscertifierad enligt ISO