Nyhet2015-03-13

Säkerhetslås för ventiler

Ett felaktigt handhavande av en ventil i ett processystem kan få dramatiska konsekvenser – personskador, skador på anläggningen, eller förorening av miljön.

Med ventillås kan man säkerställa att ventiler öppnas och stängs i en bestämd ordning för att på så sätt undvika olyckor som beror på den mänskliga faktorn.

Haake ventillås

Haake ventillås kan installeras på ventiler med handratt och ventiler med 90° handspak. Även snäckväxlar och vissa manöverdon kan förses med interlocksystem. Ventillåsen kan monteras både på nya ventiler som köps av Alnab men även eftermonteras på befintliga ventiler, oavsett fabrikat. Låsen är robusta, lätthanterliga och visar tydligt i vilken position ventilen befinner sig i. Ofta den slutliga positionen är vald som ”Ventil fullt öppen” och ”Ventil helt stängd ”. Men även andra ventilpositioner är möjliga.u52l4pxu

Fördelar för användaren

Ventillåsen kan endast användas när båda nycklarna är insatta i låset. Båda nycklarna är individuellt kodade. En nyckel med fel kodning kan varken sättas in i låset eller öppna den. Varje nyckel kan endast tas bort när ventilen är i ett visst läge. När en nyckel har tagits bort, fastnar den andra i låset.

  • Kan användas i aggressiva miljöer
  • Tillverkad i rostfritt stål AISI 316L (1.4401)
  • Hög säkerhet genom dess unika utformning och individuella kodning av nycklar
  • Ventilposition kännetecknas av läget för nyckel

För mer information kontakta

Alnab Armatur AB

Telefon: 031-44 94 50

alnab@alnab.se

www.alnab.se