Nyhet2018-06-04

Nyutvecklad regulator med stort användningsområde från ProMinent

Användningsområdet för ProMinents nyutvecklade mätinstrumentet AEGIS II är bredare än vad man först tror. Det är framtaget som en kyltornsregulator för användning i avdunstningsanläggningar som överensstämmer med VDI 2047. Men instrumentet lämpar sig även ypperligt för behandling av spill-, dricks- och avloppsvatten där applikationen kräver viss funktionalitet som finns i AEGIS.

Instrumentet är bl a webbaserat och kan användas som en samordningscentral för styrning av upp till fyra pumpar vilket gör den till det självklara valet vid ex vis en späd- eller blandningsstation, där AEGIS II kan klara av att hantera hela kedjan.

Instrumentet uppfyller kraven för skyddsklass IP 66, IP 67 samt NEMA 4X, och kan därför placeras i tuffa förhållanden som är både smutsig och fuktig. IP 66 betyder att instrumentet är skyddat mot kraftiga vattenstrålar med upp till 100 l/minut, men den klarar även det ännu hårdare testet NEMA 4X: instrumentet kan stå emot en vattenstråle från munstycken med en storlek på 25,4 mm på 3 till 3,5 meters avstånd ur alla riktningar och med 240 l/minut i hela 5 minuter. Helt klart en prestation.

Vid kylvattencirkulation är effektivitet A och O, cirkulationen skall vara konstant och ha låga förluster. Med ProMinents AEGIS II får ni ordning på de två största utmaningarna vid drift av kyltorn; instrumentet registrerar alla nödvändiga mätparametrar för kylvattenberedning samt styr funktioner som är nödvändiga för felfri drift. Exakt dosering av inhibitorer och biocider samt passande filter gör detta möjligt.

 

För vidare information kontakta ProMinent per telefon 031 656600 eller via mail info@prominent.se