Nyhet2017-07-04

Nytt drivsystem från ABB ger smarta energibesparingar utan ansträngning

ABB:s senaste frekvensomriktare ACS580-07 för generella maskinapplikationer ingår i familjen av helkompatibla frekvensomriktare. Finns nu även i skåpsutförande från 75 till 500 kW och 400V.

För mer information kontakta:ACS580-07 är en helkompatibel ABB-omriktare för generella maskinapplikationer som nu finns i skåpsutförande, sedan tidigare finns den för väggmontering eller som omriktarmodul för skåpsinstallation.

Att styra processer effektivt har gått från att vara komplicerat till att vara enkelt. Frekvensomriktare styr ett brett urval elmotorer samt i olika tillämpningar inom olika branscher. De kräver samtidigt en minimal insats för konfigurering och idrifttagning. Manöverpanelens primära inställningsmeny med assistenter ger dig ett smart och snabbt sätt att konfigurera enheten och låta den börja jobba. Alla viktiga funktioner ingår som standard, vilket minskar behovet av ytterligare hårdvara och förenklar valet av frekvensomriktare. Enheten är från fabrik redo att effektivt styra pumpar, fläktar, transportörer, blandare och många andra tillämpningar med variabelt eller konstant moment.

Frekvensomriktaren ACS580-07 finns i tre IP-klasser: IP21 som standard, IP42 och IP54 som tillval, alla med EMC-filter som standard.

Huvudegenskaper för skåpbyggda omriktare:
· Global skåpdesign med hög kvalitetsnivå
· Mycket bra kylegenskaper
· Integrerad säkerhetsfunktion STO
· PC-verktyget Drive Composer för konfigurering, igångkörning och processkalibrering
· Manöverpanel med Bluetooth som tillval
· Applikationsanpassade tillval
· Enkel att installera, driftsätta och underhålla

Enkel att välja och installera
Konceptet ”allt ingår” förenklar val och installation av omriktare som spar tid och pengar. Tillgängligheten är garanterad globalt med produkter på lager hos ABB.

Enkel att konfigurera och använda
Konfigureringen sker snabbt tack vare en enkel meny med assistentfunktion, färdiga styrmakron, trådlös idrifttagning och övervakning som tillval, Bluetooth-assisterad manöverpanel.

Tillförlitlig och konsekvent hög kvalitet
Ökad hållbarhet och tillförlitlighet i krävande miljöer, lackade kort i omriktare och till alla tillbehör. Alla omriktare testade i produktionen vid maximal temperatur, med nominella belastning.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är en pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar, motorer och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 125 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering samt driver energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 132 000 medarbetare. www.abb.com

För mer information kontakta:

ABB Sverige
Conny Hurtig, produktmarknadschef, Svensk Försäljning Motorer & Drivsystem
Tel 011-21 35 05
conny.hurtig@se.abb.com