Nyhet2017-01-26

Nya smarta frekvensomriktare från Schneider Electric

Schneider Electric lanserar två intelligenta omriktare för process-, vatten- och avloppsindustrin. Altivar Process 900 är framtagen för att effektivisera driften av pumpar inom processindustrin med hjälp av webbaserade, intelligenta och energibesparande funktioner. Systerprodukten Altivar Process 600 är lämpad för pump- och fläktdrifter och erbjuder funktioner som energimätning, processövervakning, webbserver och QR-koder.

Solna, 11 januari 2017 – Effektiv drift av processanläggningar kräver intelligenta lösningar. Därför lanserar Schneider Electric två nya frekvensomriktare som är utvecklade med starkt fokus på effektivitet, låg energiförbrukning och optimalt underhåll för industrier inom process, vatten och avlopp.

Intelligent omriktare till processindustrin
Frekvensomriktaren Altivar Process 900 är framtagen för processindustrin och kan kommunicera realtidsdata tack vare inbyggd internetanslutning. Omriktaren minskar driftsättningstiden och förbättrar produktionens drifttid avsevärt. Omriktaren kan också kommunicera med industriella nätverk och leverera processinformation direkt till användarna.

Altivar Process 900 kommunicerar värdefull data som gör det möjligt för operatörerna att förutse och identifiera potentiella underhållsfrågor. I händelse av driftstopp, kan operatörer få tillgång till viktig underhållsinformation via enhetens skärm eller via den inbäddade webbservern. Operatörerna kan också skanna QR-koder som visas på enheten för att direkt ansluta till felsökningsinformation vid behov.

Smarta funktioner för pump- och fläktdrifter
Altivar Process 600 är lämpad för pump- och fläktdrifter och har många funktioner så som energimätare, webbserver-minne och avancerade funktioner för underhåll och felsökning. Via den inbyggda webbservern kan omriktaren enkelt koppla upp sig på ett befintligt nätverk så att operatörerna kan övervaka och styra enheten från sin dator, surfplatta och smartphone.

Underhåll och reparation av akuta fel är också betydligt lättare med Altivar Process 600 som till exempel visar om någon av systemets delar måste bytas. Omriktaren tipsar också om förebyggande underhåll när en incident har utlöst en avstängning.

Altivar Process har inbyggt dynamiskt stöd. Vid felindikering lyser produkten rött och visar en QR-kod som leder till information om det aktuella felet samt kontaktinformation till Schneider Electrics supportcenter. Det hjälper till att minska driftstopp med upp till 20 procent. När det gäller energieffektivitet är Altivar Process 600 i framkant med integrerad energimätning och ”stop & go”- funktion som automatiskt stänger ner enheten när den inte används. Altivar Process 600 finns i olika versioner för effekter från 0,75 till 800kW.

Fakta Altivar Process:

  • Inbyggd intelligens – pumpkurvorna laddas upp till omriktaren automatiskt och säkerställer en optimal, energieffektiv drift
  • Mätning och loggning av energiförbrukningen
  • Visualisering av förbrukningen i realtid via den inbyggda webbservern med instrumentpaneler, utan behov av extra programvara
  • Inbyggda funktioner för förebyggande underhåll minimerar underhållskostnaderna och risken för driftstopp
  • Snabb tillgång till service och support via dioder och QR-koder

För mer information om Altivar Process, vänligen besök: www.schneider-electric.se/altivarprocess

För mer information, kontakta:
Mats Johansson, Produktchef, Industry Global Solutions, Schneider Electric
tel: + 46 (0)70 304 60 28, email: mats.r.johansson@schneider-electric.com

Om Schneider Electric

Schneider Electric är en global specialist inom energihantering och automation. Med en omsättning på 27 miljarder Euro under 2015, 160 000+ medarbetare och verksamhet i mer än 100 länder, hjälper vi kunder att hantera energi och processer säkert, pålitligt, effektivt och hållbart. Från enklaste produkt till komplexa system bidrar vår teknik, programvaror och tjänster till att förbättra drift och automation av våra kunders verksamheter. Vår uppkopplade teknik omformar branscher, utvecklar städer och berikar tillvaron. På Schneider Electric kallar vi det Life Is On.

www.schneider-electric.com