Nyhet2016-05-04

Ny produkt från Alfa Laval

LKH Prime från Alfa Laval idealisk för hygienbranschernas stränga krav

Alfa Laval behöver ingen presentation som världsledande tillverkare av bl a pumpar, ventiler, värmeväxlare och separatorer. Nu har de gjort det igen: utvecklat en produkt som i sin kategori sopar banan med konkurrenterna. Vi syftar på LKH Prime, en självsugande pump som utför rengöring på plats, CIP (Cleaning In Place), det överlägsna alternativet till att plocka isär komponenterna och rengöra allt för hand.

Alfa Lavals LKH Prime erbjuder en ny standard för självsugande pumpteknologi

LKH Prime är en centrifugalpump som bygger på en unik teknik där inmatningsskruven i kombination med en returledning hanterar luftbemängda vätskor med suveränt resultat. Det är pumpens praktiska funktion. Lika viktiga är två andra egenskaper hos LKH Prime.

För det första. Den är högeffektiv, vilket innebär minskade energikostnader. Faktum är att uppskattningsvis 50 procent av industrins energiförbrukning går till att driva pumpar. Den ekonomiska betydelsen av pumpars energieffektivitet kan alltså inte överskattas. För det andra. LKH Prime är tystgående och minskar ljudtrycksnivåerna med 80 procent.

LKH Prime är konstruerad för att uppfylla de strängaste kraven inom hygienbranscherna, såsom livsmedel, mejeriprodukter och drycker. För läkemedelstillämpningar finns versionen LKH Prime UltraPure. Pumpen är EHEDG-certifierad och får bära dess symbol.

Produktfördelar

 – Mångsidig · LKH Prime är främst avsedd för rengöring på plats (CIP) av system som hanterar vätskor med innesluten luft, men den kan naturligtvis också pumpa produkter, vilket minskar kapitalinvesteringen när man utformar processystem, oavsett bransch.

– Energieffektiv · Tack vare kombinationen av avancerad luftskruvsteknik och optimerad geometri för impeller och hölje levererar LKH Prime en mycket tyst och effektiv drift, minskad energiförbrukning och koldioxidavtryck.

– Kvalitet · LKH Prime, som är konstruerad för att uppfylla de strängaste hygienkraven, bygger på utformningen hos LKH-pumpfamiljen, känd för kvalitet och pålitlighet.

– Lätt att underhålla · LKH Prime har många komponenter gemensamma med övriga pumpar i LKH-serien och är enkel och kostnadseffektiv att serva/underhålla.

Läs mer om Alfa Lavals sortiment inom hygienpumpar >>>

För mer information kontakta:

Zander & Ingeström AB
Tel.: 08-809000
www.zeta.se