Nyhet2016-04-21

Ny Nash pump med förbättrad effektivitet

Med den nyutvecklade 2BE5-seriens pumpar och kompressorer från Nash kombineras driftsäkerhet och förbättrad effektivitet.

Nash 2BE-serie av vätskeringpumpar och vätskeringkompressorer är väl beprövade Nash Vakuumpumparna används i mycket krävande industrier och applikationer. Pumparna arbetar tillförlitligt år efter år inom gruv-, pappers- och kraftindustrin med minimalt underhållsbehov och få driftstopp. NASH 2BE5 är en vidareutveckling av befintlig teknik som kombinerar tidigare modellers driftsäkerhet med bättre hållbarhet och högre effektivitet som ger upp till 25 % lägre vattenförbrukning. En CL- 904- 2BE3 pump i en och samma pump.

NASH 2BE5 har inbyggd ECO-FLO™-teknik som minimerar vattenförbrukningen. Med denna teknik kan vattenförbrukningen sänkas med upp till 25 % på 2BE5-modellen samtidigt som pumparna hanterar störningar i systemet bättre. NASH ECO-FLO™-tekniken är standard på 2BE5 och finns för eftermontering på 2BE3/4-modellerna (och utvalda CL-modeller från Nash).

Nash 2BE5 vätskeringpumpar är slitagesäkra och i det närmaste underhållsfria därför:

  • Nash 2BE5 vätskeringpump invändiga komponenterna roterar utan kontakt med varandra.
  • Nash 2BE5-pumparna är som standard försedda med en polyisopreninfodring som motstår aggressiva processgaser och processvätskor och ger exceptionell korrosionsbeständighet.
  • Energiförbrukningen är lägre än hos liknande pumpar utan infodring.
  • 2BE5-modellen har även försetts med borttagbara lagerbockar och bultade mantelfogar.
  • 2BE5 har samtidigt dragstängerna eliminerats då pumphus och gavlar är starka nog
  • Detta gör Nash 2BE5 pumpen ännu mer driftsäker och enklare att underhålla.

För att möta våra kunders behov av enklast tänkbara installation erbjuder 2BE5 många alternativ för anslutning av inlopps- och utloppsrören. Den nya modellen installeras med få eller inga modifieringar i nya anläggningar, befintliga anläggningar med liten frihöjd eller som ersättning för en befintlig 2BE3/4.

För mer information kontakta:

AxFlow AB
Telefon: 08-602 22 00
E-post: kundservice@axflow.se
www.axflow.com