Nyhet2015-03-31

Ny helautomatisk pumpstation för kondensvatten

På årets ISH-mässa presenterade pump- och ventiltillverkaren KSB sin nya, helautomatiska pumpstation för kondensvatten från värme-, luftkonditionerings- och kylsystem. Pumpstationer av den här typen är oumbärliga, inte minst för moderna kondenspannor som installeras lägre än där avloppsanslutning finns.

Den nya pumpstationen har flöden på upp till 340 l/h vätska samt uppfordringshöjder på upp till 4,50 m. Den högsta tillåtna vätsketemperaturen är 50 °C. En integrerad klaffbackventil förhindrar att pumpad media rinner tillbaka och garanterar därigenom hög driftsäkerhet. Maximalt pH-värde på kondensatet 2,8.

Pumpstationens uppsamlingstank är tillverkad av slagtålig ABS-plast och monteras på golvet eller väggen. Tack vare den kompakta konstruktionen är anläggningen mycket platsbesparande. Den automatiska nivåregleringen sköts av en integrerad nivåvippa. Även motorhuset och pumphjulet är tillverkade av ABS-plast. Axeln är av rostfritt stål.

Pumpstationens växelströmsmotor för 230 V enfasspänning har termiskt överbelastningsskydd och kapslingsklass IP 44. Kunden får en anslutningsklar enhet med en 1,8 meter lång nätkabel försedd med jordad stickkontakt (CEE-7/7). Därför krävs ingen behörig elektriker för elinstallationen.
Som standard är anläggningen försedd med en anslutning för slangar med diametern 9,5 mm (3/8 tum). I leveransen ingår även en anslutningsnippel (3/8 tum) samt en sex meter lång PVC-slang. Det medföljer dessutom en adapter som gör det möjligt att ansluta vanliga HT-rör (40 mm) till standardtilloppet (28 mm).

För mer information www.ksb.se >>>