Nyhet2020-09-02

Ny CFO för Armateckoncernen

Armatec har rekryterat Roy Nygren som ny CFO för Armateckoncernen och Armatec AB.

Roy Nygrens uppdrag blir att vidareutveckla Armatecs ekonomifunktion. Uppdraget, som Roy tillträder den 17 augusti, är även en viktig del i Armateckoncernens tillväxtresa mot en hållbar och digital framtid. För Roy betyder hållbarhet ansvar och handlar om att lämna över en värld med vettiga förutsättningar till barn och barnbarn.

– Det handlar om att visa och bevisa att man kan bedriva verksamheter och leverera resultat utan att behöva fundera på om det känns etiskt riktigt, eller att man kannibaliserar på jordens resurser på ett oansvarigt sätt, säger Roy Nygren.

Roy kommer närmast från MAN Energy Solutions, ett stort globalt bolag inom marin-, energi- och industrisektorn. Med sin erfarenhet, analytiska förmåga och viljan att göra skillnad kommer Roy att vara en möjliggörare och stor tillgång för Armatec.

– Jag tycker att Armatec som bolag har en spännande framtid. Bolagets storlek är tilltalande, samtidigt som man även är en del av en koncern. Med de utmaningar som Armatec står inför kan jag bidra på ett dynamiskt sätt, såväl med erfarenheter som med mina personliga egenskaper. Jag tycker också om att det finns en tydlighet kring vad Armatec vill stå för, såväl resultat som värderingsmässigt – det är en stor motivationsfaktor för mig, fortsätter Roy Nygren.

Armatec AB är ett kunskapsföretag som utvecklar kundanpassade koncept för vatten, värme, kyla och process i Norden. Armatec ägs av Ernströmgruppen och är en nordisk koncern med huvudkontor i Sverige och dotterbolag i Danmark, Norge och Finland. Vi omsätter 1 000 MSEK i Norden och är fler än 250 anställda, varav 60 vid vårt huvudkontor i Göteborg. Armatec bildades 2003 men har mer än 70 års erfarenhet av branschen och representerar starka varumärken såsom Alfa Laval, Bernard Controls, Flowserve och LESER på den nordiska marknaden.

Ernströmgruppen AB är ett privatägt, industriellt konglomerat som utvecklar och förvärvar välskötta företag inom teknikhandel och industri. Affärsmodellen bygger på att kombinera det bästa med småföretagandets entreprenörsanda och det stora företagets styrkor såsom stabilitet, struktur och erfarenhetsutbyte. I företagsgruppen ingår 31 nischbolag såsom Armatec, Armaturjonsson, Kruge Piping Systems, CM Hammar, Rimeda, REC Indovent, Polyform, BS Elcontrol, Ouman m.fl. Företagsnätverket, som 2019 för sjunde året i rad nådde all-time-high resultat, omsätter över 2,5 miljarder kronor och har över 1 000 anställda i Norden och Baltikum.