Nyhet2017-06-02

Magnetdrivna centrifugalpumpar från Tapflo i två nya storlekar

Tapflo introducerar magnetdrivna centrifugalpumpar i två nya storlekar. Det är den framgångsrika CTM serien med pumpar i PP och PVDF, som kompletterats med två större storlekar. Med de nya pumparna finns CTM modellen nu i sex olika storlekar med motorer upp till 4 kW.

Pumparna som klarar att hantera flöden upp till 29 m3/h lämpar sig för korrosiva, giftiga och illaluktande vätskor som absolut inte får läcka ut eller komma i kontakt med luft.

Tapflos stora framgångar med CTM modellen kan till stor del tillskrivas den den unika lösningen med kraftiga glidbussningar istället för en genomgående axel, vilket annars ofta förekommer på den här typen av pumpar. Resultatet är en stryktåligare pump med hög driftsäkerhet, där man samtidigt minskat antalet ingående delar.

Tack vare de olika materialalternativ som erbjuds för pumphus, bussningar och o-ringar, kan pumpen anpassas helt efter den applikation som är aktuell.

Tapflo AB levererar pumpar för effektiv och säker vätskehantering inom modern kemi- livs- och läkemedelsproduktion. Vi har pumpar för alla typer av kemikalier, viskösa och slitande vätskor samt råvaror och slutprodukter med höga krav på hygien. Vi är verksamma över hela Sverige med huvudkontor, serviceverkstad och lager i Kungälv utanför Göteborg.

Vi har varit verksamma på den svenska marknaden i mer än 30 år och är idag ett av Sveriges största pumpföretag. Lång erfarenhet, kunnig personal och ett starkt kundfokus gör oss till en säker och stabil samarbetspartner i allt som rör pumpar.

Tapflo AB är en del av Svenska Tapflo Group, Europas största producent av tryckluftsdrivna membranpumpar och en ledande distributör av industripumpar med dotterbolag och återförsäljare i nästan 60 länder. Verksamheten är miljöcertifierad och kvalitetscertifierad enligt ISO.

För mer information: www.tapflo.se