Nyhet2020-02-24

KNF FP150 – En mycket lågpulserande membranpump

Med FP150 presenterar KNF ytterligare en membranpump från den nya framgångsrika FP-serien. Den kombinerar de traditionella fördelarna med membranpumpsteknik. Självprimande, kan köras torr, lång livslängd – och en mycket låg pulsnivå som är jämförbar med kugghjulspumpar.

Den nya pumpgenerationen utvecklades för de speciella utmaningarna för UV-bläck, som används idag i fler och fler tillämpningar av industriell bläckstråleskrivning. De fem membranen i FP150 verkar med låg skjuvkraft på UV-färgen. Detta förhindrar för tidig härdning i pumpen. Dessutom är FP150 optimalt anpassad till de moderna skrivhuvudena på marknaden.

För att säkerställa kompatibilitet med olika bläcktyper finns FP150 tillgänglig i olika versioner:

• Som EPDM-modell för mindre aggressiva UV- och vattenbaserade färger • Som modell med PFTE-belagd membran, främst för lösningsmedelsbaserade bläck • Som modell med FFKM-membran och ventiler för olja / lösningsmedelsbaserade bläck och slipande pigment som används i keramik- och glastryck.

En nyckelfunktion i den nya FP150 är dess låga pulsering. Beroende på systemkonfiguration uppnås värden på mindre än 150 mBar vid nominell flödeshastighet. Dessa fördelar gör pumpen till den ideala lösningen för industriell bläckstråleskrivning.

En annan övertygande egenskap hos den nya FP150 är den variabla justeringen av flödeshastigheten. Pumpen erbjuder enastående linjäritet mellan 10% och och 100% av den nominella flödeshastigheten. Pumpen tål också ett mottryck på upp till 2 bar och kan användas med de flesta industriella bläckstrålebläcken och deras olika viskositeter. Därför är FP150 en mycket bra lösning för applicering av glasyr, emalj, smältbläck etc.

Naturligtvis kan pumpen även nyttjas till andra vätskeapplikationer där aggressivt media förekommer.

Kontakta KNF Neuberger AB

Mejerivägen 4 SE-117 43 STOCKHOLM
Tel: 08-744 51 13

e-post: info.se@knf.com

För mer info: www.knf.com/FP150

KNF Flodos – experterna på membranvätskepumpar KNF Flodos, med säte i Schweiz, är KNF-koncernens produktcenter för vätskepumpar.

Sedan starten 1987 har KNF Flodos fokuserat på utveckling och produktion av membranpumpar för överföring av vätskor. Dessa säljs över hela världen via KNF-koncernens 14 försäljningscenter. KNF Flodos sysselsätter cirka 150 personer och är en mycket innovativ teknikledare inom sitt område.