Nyhet2014-12-03

Klaffpump i polypropylen

Sandpiper – en av världens absolut största tillverkare av tryckluftsdrivna membranpumpar – lanserar en ny pump i polypropylen. Pumpen bygger på samma princip som den snart 50 åriga tekniken med ventiler av klafftyp med maximal förmåga att pumpa fasta föremål och slurries.

Den nya pumpserien, HD20F, är extremt servicevänlig. ESADS+Plus, vilket står för Externally Serviceable Air Distribution System, sörjer för att hela luftfördelarenheten kan servas utan att pumpen demonteras. Även klaffventilerna servas enkelt då man har full access från pumpens utsida.

Trots sin ringa vikt på 24 kg så är pumpen kraftigt byggd för att klara riktigt tuffa drifter inom gruv-, kemi-, marin- samt papper- och cellulosaindustrier. Exempel på detta är att membranen är bultade samt att gänganslutningarna är förstärkta med en metallring.

För att maximera användarvänligheten har nya HD20F försetts med ordentliga lyfthandtag på sidorna. Speciella lyftöglor av metall gör att pumpen kan hängas upp.

Pumpen är byggd i polypropylen och har ett flertal detaljer från andra pumpserier i programmet. Detta underlättar lagerhållning av slitdetaljer för stora användare av Sandpiper.

Läs mer >>>

För mer information kontakta
Zander & Ingeström
Tel 08 – 80 90 00
Fax 08 – 80 90 73

e-post: zander.ingestrom@zeta.se

www.zeta.se