Nyhet2021-02-03

Tapflo’s ansvar från design till leverans

Vi pratar ofta om att skapa anpassade lösningar, men hur går den processen till? Här berättar Tapflo om ett projekt från 2020 och hur det gick från första kontakt till leverans av flera skräddarsydda pumpenheter.

Under 2020 kom en europeisk läkemedelstillverkare i kontakt med våra kollegor på Tapflo i Polen. Tillverkaren behövde flera anpassade pumpenheter för att pumpa lösningsmedel, syror och avfallsprodukter i olika processer och applikationer. Det viktigaste för en lyckad installation var att de kompakta enheterna inte skulle påverka pumparnas prestanda, en utmaning som vi gärna tog oss an.

För att lyckas med liknande projekt krävs ett nära samarbete från start till mål. Kunden vet oftast sina förutsättningar och det är utifrån dessa som vi börjar projektera: Vad gäller det för vätska och vad har den för viskositet? Vilket flöde önskas och med vilket tryck? Hur ser närmiljön i processerna ut och vilket utrymme finns? När vi vet dessa grundläggande parametrar kan våra kollegor vid Tapflo solutions™ sätta igång och matcha vilka passande material och produkter vi har i vår portfölj.

Efter en tid återkommer vi sedan med förslag på design, vilka pumpar och material som är optimala. Kunden synar vår dokumentation och återkommer med feedback och eventuella ändringar sedan bollar vi fram och tillbaka tills vi hittar rätt. När vi är i mål med projekteringen går vi direkt vidare till tillverkningsprocessen.

Efter ett tätt samarbete kunde vi precis före nyår 2020 leverera flera lösningar som kombinerade kundens önskemål i ett komplext integrerat paket av pumpenheter med våra membranpumpar i PTFE och rostfritt som dess hjärta.

Projektet täckte in allt från design och 3D-modellering till tillverkning, fullständig certifiering, dokumentation och leverans.

Tapflo solutions är vårt team av ingenjörer, konstruktörer och designers som skapar kundanpassade lösningar. Vill du veta om vi kan hjälpa dig så kontakta oss på info@tapflo.se eller 0303-14050