Nyhet2015-02-11

Flowrox Expulse™ pulsationsdämpare

Flowrox Expulse problemlösare för pulsationer i pumpsystem

Med förträngningspumpar kan pulsationer leda till problem i pumpsystemet,med bl.a. membran som spricker, störande buller och vibrationer som skadar rör och instrumentering. Vi lanserar nu Flowrox Expulse™, en flexibel in-line pulsationsdämpare,. Konstruktionen bygger på en dubbel slangstruktur med en expansiv innerslang, en förstärkt yttre slang och tryckluft mellan slangarna.

Tack vare sin konstruktion kan Flowrox Expulse absorbera upp till 90 procent av pulsationerna och faktiskt ta bort nästan alla pulser helt, i rätt processförhållanden. Dämparen möjliggör också energibesparingar genom att minska vibrationer och genom att temporärt lagra tryck i den flexibla innerslangen.

Flowrox Expulse har inga membran eller gummiblåsor och är naturligt resistent mot slitage, korrosion och de flesta kemikalier, vilket ger en lång livslängd.

Flowrox Expulse är självrengörande från sediment eller partiklar, vid varje puls rengör dämparen sig själv tack vare flexibiliteten i slangen.

Flowrox Expulse kompenserar för eventuella avvikelser i rörledningen och ger en flexibel anslutning till pumpen, detta gör tex pumpunderhåll snabbt och enkelt.

Flowrox Expulse är lätt att installera på alla pulserande pumptyper från alla tillverkare på marknaden. Allt i ett: flexibelpumpanslutning och pulsationsdämpare. Levereras från DN32 till DN100, PN10

För mer information:

Kontakta MINROX, Björn Gardelin tel. 070-5901599 eller bg@minrox.se