Nyhet2015-11-25

Ernströmgruppen gör nytt förvärv

Det nordiska industrikonglomeratet, Ernströmgruppen AB, har genomfört sitt andra förvärv för året, företaget kommer ingå i Ernströmgruppens dotterbolag Armatec koncernen.

Ernströmgruppen AB har förvärvat det norska bolaget SGP Varmeteknikk AS med två mindre dotterbolag.

SGP Varmeteknikk grundades 1929 och är idag marknadsledare i Norge inom energilösningar för fastigheter och industri. SGP-gruppen omsätter ca 125 MNOK och har ett trettiotal medarbetare.

”Rejäla bolag från rejäla människor är ett av våra huvudkriterier när vi förvärvar företag. SGP och dess säljare uppfyller med råge dessa krav och vi är idag glada att även de ville ansluta sig till vår företagsgrupp”, säger Pontus Cornelius, VD för Ernströmgruppen.

SGP-gruppen kommer ingå i Ernströmgruppens dotterbolag Armateckoncernen som erbjuder produkter och system för vatten, värme, kyla och processindustri i Norden.

 

För mer information kontakta:

Pontus Cornelius, VD, Ernströmgruppen AB
Tel: 0733-588 388
e-post: pontus.cornelius@ernstrom.com
www.ernstrom.se

eller

Eva Karlsson, VD, Armatec
Tel: 031-890190
e-post: eva.karlsson@armatec.se
www.armatec.se

Ernströmgruppen AB är en snart 100-årig privatägd industriell företagsgrupp som utvecklar och förvärvar välskötta företag utan en exitagenda. Affärsmodellen bygger på att kombinera det bästa hos småföretagandet med det stora företagets styrkor såsom stabilitet, struktur och erfarenhetsutbyte. I Ernströmgruppen ingår bolag såsom Armaturjonsson, Armatec koncernen, CM Hammar, ERAB, Retherm-Armaturjonsson, Krugegruppen och Mec-Con. Ernströmgruppen omsätter ca. 1,2 miljarder kronor.