Nyhet2015-08-03

Ernströmgruppen förvärvar SGP Värmeteknik

Ernströmgruppens dotterbolag Armatec AB har tecknat en avsiktsförklaring om förvärv av 100% av aktierna i SGP Varmeteknikk AS och därmed även dess två dotterbolag Sempa Energi AS och Enercom-Öst SGP AS.

SGP är Norges ledande leverantör av energilösningar för fastigheter och har huvudkontor i Oslo samt dotterbolag i Moss och Bergen. Bolaget omsätter drygt 140 MSEK och har ett 30-tal medarbetare.

”Detta är vårt andra förvärv för året och en viktig pusselbit för vidareutvecklingen av Armatec som en Nordisk partner inom värme och kyla applikationer för fastigheter. Norge blir med detta förvärv vår näst största marknad med totalt 4 framgångsrika verksamheter, vilket känns mycket spännande då vi har fortsatt stor framtidstro för Norge som marknad”, säger Pontus Cornelius, koncernchef för Ernströmgruppen.

Förvärvet är planerat att slutföras per 1 oktober, 2015.

För mer information kontakta

 

Lars Ihrfelt
Förvärvsansvarig
Ernströmgruppen AB
Tel: +46-708 706179
lars.ihrfelt@ernstrom.com
www.ernstrom.se

eller

Eva Karlsson
VD, Armatec AB
Tel: +46-31-890190
eva.karlsson@armatec.se
www.armatec.se

Ernströmgruppen AB är ett snart 100-årigt familjekonglomerat som utvecklar och förvärvar välskötta företag inom handel och industri utan en exitagenda. Affärsmodellen bygger på att kombinera det bästa hos småföretagandet med det stora företagets styrkor såsom stabilitet, struktur och erfarenhetsutbyte. I företagsgruppen ingår 13 bolag bl.a. Armateckoncernen, Armaturjonsson, CM Hammar, ERAB, Retherm-Armaturjonsson och Krugegruppen. Ernströmgruppen omsätter över 1 miljard kronor.