Nyhet2016-11-16

Ernströmgruppen förvärvar Elektrokyl

Industrikonglomeratet Ernströmgruppen förvärvar 70% av aktiernai energieffektiviserings-företaget Elektrokyl Energiteknik AB. Bolaget kommer ingå som en egen enhet i det decentraliserade företagsnätverket som idag består av 17 företag.

Elektrokyl Energiteknik AB bedriver rådgivning, försäljning, installation och service av avancerade klimatrum och tekniska fastighetsinstallationer samt energioptimering. Bolaget omsätter ca 80 MSEK och har 35 medarbetare vid huvudkontoret i Borås och servicekontoret i Ulricehamn.

”Elektrokyl Energiteknik AB är ett mycket intressant nischbolag i en framtidsbransch; energieffektivisering av fastigheter och industrier för ett mer klimatansvarstagande samhälle. 
Ernströmgruppen är en långsiktig industriell ägare och vi söker hela tiden företag vars ägare vill se sina skapelser leva vidare i annans ägo. Framgångsreceptet i affärsmodellen är att låta bolagen verka under kompetenta ledningar som med stor frihet och närhet till sina kunder har förmågan att snabbt anpassa sig till kundens olika behov. 
Det är vår ambition att vi tillsammans med personalen och de kvarvarande ägarna i Elektrokyl Energiteknik AB fortsätta vidareutveckla den nisch de varit så framgångsrika i”,
säger Ernströmgruppens VD Pontus Cornelius.

Vi fann att Ernströmgruppen bäst uppfyllde de krav vi hade på den framtida ägare av Elektrokyl och känner oss trygga i att bolaget kommer att kunna utvecklas väl samtidigt som vi kan behålla vår framgångsrika affärsmodell och företagskultur.”, säger VD Morgan Johansson

Övertaget sker per den 26 oktober, 2016. 

Ernströmgruppen AB är ett snart 100-årigt, privat industrikonglomerat som utvecklar och förvärvar välskötta företag inom utvalda framtidsnischer. Affärsmodellen bygger på att kombinera det bästa hos småföretagandet med det stora företagets styrkor såsom stabilitet, struktur och erfarenhetsutbyte. I företagsgruppen ingår bolag såsom Armatec, Armaturjonsson, Erab, Mec-Con, Kruge Piping System, CM Hammar, SGP Varmeteknikk,REC Indovent m.fl..Således, Ernströmgruppens verksamheter spänner allt från produktion av marinsäkerhetsutrustning, teknikhandel till serviceåtaganden inom bl.a. kärnkraftverk. Företagsnätverket omsätter ca 1,3 miljarder kronor och har över 400 anställda i hela Norden.