Nyhet2017-06-02

Energieffektivitet Buschs huvudämne vid ComVac 2017

Presentationen av Busch Vakuumpumpar och system på mässan fick ett varmt mottagande av de närmare 30 000 besökarna på den ledande mässan för tryckluft och vakuum i Hannover. Den trollbundna publiken fick veta mer om Buschs mångsidiga vakuumvärld och informerades om de mycket energieffektiva och ekonomiska vakuumlösningarna.

 Besökare från fler än 47 olika länder tog tillfället att tala med Buschs vakuumexperter. De var extra imponerade av de oräkneliga möjligheter som öppnar sig med vakuum inom många industritillämpningar.

Vakuumteknik är ofta den viktigaste tekniken inom produktionsprocesser eller områden som forskning eller miljö- och medicinteknik. Vid ComVac 2017 presenterade Busch ett urval av dessa spännande och enastående vakuumtillämpningar. Besökarna överraskades till exempel av att vakuum kan vara en viktig komponent på avsaltningsanläggningar som säkrar tillgången till dricksvatten eller att förtöjningstiden för stora fartyg kan reduceras betydligt med vakuum.

I Buschs monter fick ComVac-besökarna även veta mer om Buschs stora produktportfölj, som innehåller lösningar inom vakuum- och övertrycksteknik för praktiskt taget alla industritillämpningar.

Ämnet energieffektivitet under vakuumbildande var extra viktigt för besökare som arbetar med energiförvaltning enligt ISO 50.001 i sina verksamheter.

Enligt Buschs vakuumspecialister är det viktigt att hela processen analyseras från ett energiperspektiv så att vakuumtekniken kan tillämpas med metoder som ger ett så hållbart bruk av resurserna som möjligt. Busch erbjuder så kallade vakuumrevisioner, som är en tjänst där enskilda processer eller till och med hela verksamheter granskas och där kunden får förslag på hur en bättre energieffektivitet kan uppnås.

Energieffektivitet var Buschs huvudämne vid ComVac 2017, vill du veta mer om hur vi kan hjälpa just dig, ta kontakt med oss på Busch Vakuumteknik i Mölnlycke, tel. 031 – 338 00 80.