pumpar

Ebara

Ebara är ett pumpföretag som konstruerar, tillverkar och tillhandahåller pump och pumprelaterade produkter och tjänster för vatten, avloppsvatten, kommersiella, kommunala, energi- och kraftindustrier. Ebara erbjuder tillförlitlig produktkunskap, applikationskompetens och eftermarknadstjänster.
Företaget representeras i Sverige av Robota.

I Sverige tillhandahåller de i första hand pumpar för kommunal VA och andra typer av applikationer främst för avloppsvatten. Pumparna för avloppsvatten är främst av typen dränkbara pumpar för sump installation, semi-vortex pumpar, vortex pumpar, pumpar med kvarn och så kallade non-clog pumpar samt torruppställda modeller.

Systerföretaget Ebara EFH erbjuder ett omfattande program för industriapplikationer och i gruppen finns även företag som erbjuder andra typer av industriutrustning.

Ebara Corporation grundades 1912 och är världsledande inom design, utveckling och tillverkning av industrimaskiner med ett övervägande fokus på produktion av pumpar, pumpsystem och kompressorer för ett brett utbud av applikationer. Genom miljöteknik erbjuder man ett komplett utbud av tjänster från teknik, projektdesign och konstruktion till drift och underhåll för behandling av fast avfall, vattenbehandling, förgasning, förbränning och andra anläggningar.

Mängden pumptyper och storlekar som tillverkas är enorm, allt från cirkulationspumpar på några watt till vertikala blandflödespumpar med effekter uppåt tusentals installerade watt. Konstruktions- och tillverkningsegenskaper demonstreras bäst av kapaciteten på Futtsu fabriken. Anläggningen är inriktad på produktion av högtryckspumpar, storskaliga pumpar och system som riktar sig till specifika tillämpningar inom olje-, gas-, kärnkraft-, vatten- och avloppsinfrastrukturer. Samt på Fujisawa fabriken, anläggning är en av de mest tekniskt avancerade tillverkningsanläggningarna för massproduktion av småpumpar.

Standardpumpprodukter tillverkas i Italien, Brasilien, Kina, Taiwan och andra globala platser och monteras sedan lokalt och testas till specifika kundspecifikationer och krav. Företaget blandar överlägsen teknisk expertis med toppmoderna produktionstekniker för att producera pumpar av oöverträffad kvalitet och lång livslängd. Ebara är fortfarande världens största enskilda varumärke sett till enskilt pumpföretag och strävar efter att utveckla högkvalitativa, effektiva produkter och viktiga systemkomponenter för att ta itu med förbättringar och lösningar inom vattenförsörjning, energi och miljöfrågor.