Nyhet2015-02-19

Christian Berner levererar processtankar till Swix

Teknikföretaget Christian Berner AS har fått uppdraget att leverera teknisk utrustning till Swix Sports nya anläggning i Lillehammer. Ordern värderas till 2,3 miljoner norska kronor och ger Christian Berner AS ännu bättre fäste på den norska marknaden.

Swix Sport finns överallt där skidåkning finns och är ett av skidbranschens starkaste varumärken. När företaget nu bygger en 9 600 kvadratmeter stor fabrik i norska Lillehammer ställs stora krav på produktionsutrustningen. Den nya fabriken – som väntas stå klar sommaren 2015 – ska ge det klassiska skidåkarmärket ytterligare framgångar.

– Vi vill vara nummer ett på vår marknad och det kräver hårt arbete och bra utrustning. Christian Berner har goda referenser och är en solid aktör på marknaden. Dessutom fick jag en bra känsla av att samarbetet verkligen betyder något för Christian Berner. Nu ser vi fram mot att höja produktionskvaliteten ytterligare, säger Torbjörn Haugen, verksamhetschef på Swix Sport.

Christian Berner valdes efter tuffa förhandlingar och i hård konkurrens med andra kandidater. Den nordiska teknikexperten presenterade den bästa och mest prisvärda tekniska lösningen. Inom kort ska Christian Berner leverera tolv stycken processtankar med specialanpassade omrörare som hanterar de olika processtegen i produktionen av bland annat skidvalla.

Christian Berner har funnits sedan 1897 och har samlat på sig en stor erfarenhet av att leverera avancerad teknisk produktionsutrustning till industrin.

– Tack vare vår långa erfarenhet har vi möjlighet att erbjuda kostnadseffektiva avancerade tekniska lösningar som är skräddarsydda för våra kunder, säger Stefan Arfvedahl, chef för Vätsketeknik på Christian Berner AS i Norge.

För ytterligare information kontakta:
Bo Söderqvist, CEO Christian Berner Tech Trade AB, tfn +46 (0) 31-336 69 10
E-post: bo.soderqvist@christianberner.com
www.christianberner.com

Christian Berner Tech Trade-koncernen (publ – noterat på NASDAQ First North) har mer än 115 års erfarenhet av teknisk handelsverksamhet. Vi erbjuder kvalitetsprodukter och systemlösningar med fokus på miljöteknik från europeiska tillverkare till industrier och kommuner i Sverige och övriga Norden. Koncernen har cirka 130 medarbetare i hela Norden, och en nettoomsättning på omkring 400 MSEK. Christian Berner Tech Trade AB är huvudbolag för handelsverksamheten, och genom dotterbolagen i Danmark, Finland, Norge och Sverige marknadsförs vårt produktprogram i hela Norden. Mer information om Christian Berner finns på www.christianberner.se och www.christianberner.com.