Nyhet2018-07-03

Busch Vakuumpumpar förvärvar NSB Gas Processing

Vi har glädjen att meddela att det schweiziska konstruktionsföretaget NSB Gas Processing nu ingår i den globala Buschgruppen. Verksamheten, som nu kallas för Busch NSB AG, tillför Buschgruppen ett mycket uppskattat team av ingenjörer och en portfölj innehållande vakuumpumpar av vätskeringtyp, kompressorer samt system.

NSB har anor från 1844 och kommer att fortsätta att erbjuda samma höga standard på vätskeringvakuumpumpar, kompressorer och vakuum-/kompressorsystem för industrin. Genom förvärvet av NSB, kan vi nu erbjuda pålitliga lösningar för vakuum- och övertrycksprodukter, för tunga tillämpningar inom olje- och gasindustrin, samt för kemikalie- och läkemedelssektorn. En av styrkorna i Busch NSB:s produktportfölj är återvinningssystem för fackelgas, en delsektor inom olje- och gasindustrin. Återvinningssystem för fackelgas erbjuder fördelar som innebär mer effektiv användning av knappa resurser och en minskad miljöpåverkan.

De NSB-produkter kunderna har förlitat sig på under åren, erbjuds nu under det nya varumärket Busch NSB. Företaget kommer att fortsätta att uppfylla industrins krav på kvalitet som bygger på toppmodern teknik. Dessutom kan NSB:s kunder nu utnyttja fördelarna med vår globala närvaro med det största och mest omfattande globala servicenätverket.

Kunderna kan nu också dra nytta av vår erfarenhet och expertis inom vätskeringtekniken. Dolphin-serien med världsklassiga vakuumpumpar och kompressorer av vätskeringtyp, används i en mängd olika branscher över hela världen. Serien kompletteras nu med vakuumpumpar, kompressorer och system under det nya varumärket Busch NSB. Detta innebär ett större urval från ett brett utbud av vätskeringteknik, för att möta kundernas efterfrågan.

”Med NSB kan vi erbjuda fler lösningar och en mer omfattande portfölj, samtidigt som vi integrerar deras expertis till nytta för våra kunder”, säger Sami Busch. ”Återvinningssystem för fackelgas är en teknik med en betydande miljöpåverkan. NSB:s kunder kommer nu kunna dra nytta av vår serviceexpertis och förmåga att tillhandahålla reservdelar och service dygnet runt – oavsett var de befinner sig. Och NSB, som en del av Buschgruppen, kan se fram emot en ny drivkraft för framtida tillväxt”.

Busch Vakuumpumpar och System

Uli Merkle

Busch Vakuumpumpar och System är en av världens största tillverkare av vakuumpumpar, fläktar och kompressorer. Vårt produktutbud omfattar lösningar för vakuum- och övertrycksteknik inom alla industrisegment. Med 60 dotterföretag i 42 länder och försäljningsrepresentanter i fler än 30 länder kan vi ge goda råd och praktisk support till våra kunder på plats.

Vi på Busch Vakuumteknik lägger stor vikt vid vår ISO-certifiering. I linje med vår filosofi för att kontinuerligt förbättra och effektivisera alla verksamheter och för att säkerställa en service i världsklass till våra kunder.

Vi är certifierade enligt ISO 9001: 2015 och ISO 14001: 2015.

För mer information, vänligen kontakta,

Busch Vakuumteknik AB,

info@busch.se eller +46313380080.