Nyhet2020-04-23

Brådskande leverans av vakuumpumpar till den amerikanska sjukvården

Brådskande leverans av vakuumpumpar till den amerikanska sjukvården

Under den pågående pandemin är det allt viktigare att ha ett stabilt förhållande med sina affärspartners. Den här veckan genomförde Busch Vacuum Solutions ett brådskande uppdrag för att hjälpa en av sina kunder inom sjukvårdssegmentet. Kunden är specialiserad på tillverkning av medicinsk luft och vakuum till sjukhus. Producenten av medicinsk utrustning är en del av den industriella infrastrukturen och definieras som ”Homeland Security”. Sjukhusens kapacitet ökar för att klara det ökande antalet Coronapatienter, och då ökar även efterfrågan och tillverkning av denna typ av medicinsk utrustning.

Vakuum behövs i sjukvårdsanläggningar för att bland annat tillhandahålla korrekt tryck och sug i flera delar av vårdprocessen. På kort tid kunde Busch leverera 36 stycken lamellvakuumpumpar R5, som FEMA (Federal Emergency Management Agency) behövde för att utrusta intensivvårdsplatser i de mobila sjukhustrailers med.

Buschteamet i USA kom till undsättning för att hjälpa till med beställningen, tillverkningen och leveransen av dessa kritiska vakuumenheter. Pumparna kommer att monteras i trailers som ska användas runt om i USA för akutvård av patienter. USA har högst antal smittade personer i hela världen.

För mer information kontakta

Busch Vakuumteknik AB