Nyhet2016-10-20

AxFlow Holding utökar sin marknadsnärvaro i Schweiz

AxFlow är en ledande specialist inom industriella pumpar, vätskehanteringssystem och relaterade tjänster och utökar nu sin produktportfölj och marknadstäckning i Schweiz genom förvärvet av W. Moser AG.

Med 570 anställda och en omsättning på 175 MEUR är AxFlow en av de ledande leverantörerna av högkvalitativ industriell vätskehanteringsutrustning i Europa och Sydafrika. AxFlow startade sin verksamhet i Schweiz 2001 och har med förvärvet av W. Moser utökat sin marknadsnärvaro betydligt.

Moser AG har under mer än 30 år representerat ledande internationella tillverkare av industriella pumpar och kyltorn i Schweiz. W. Moser har sitt huvudkontor i Winterthur och erbjuder produkter, reservdelar och tillbehör till kunder över hela landet från sitt lager och centrala verkstad. På senare år har även reparationer hos kund och underhållstjänster blivit allt viktigare.

– W. Moser är en pålitlig och respekterad leverantör av industriell vätskehanteringsutrustning, kylsystem och relaterade tjänster till läkemedels-, kemi- och processindustrin i Schweiz. Företaget har en stark marknadsposition inom förträngningspumpar, särskilt AODD-pumpar från Sandpiper, Warren Rupp IDEX. På ett liknande sätt har AxFlow i Schweiz byggt upp ett mycket starkt produkterbjudande till livsmedelsindustrin.

Tillsammans stärker vi betydligt vårt erbjudande till den schweiziska marknaden. W. Moser är ett strategiskt viktigt tillskott till vår verksamhet och passar mycket väl in i våra övergripande expansionsplaner för AxFlow i Europa, säger Ole Weiner, vd för AxFlow.  

Michael Hartmann, vd och före detta ägare till W. Moser AG, förväntar sig många fördelar med samarbetet framöver:

– AxFlows globala resurser, expertis och leverantörsnätverk i kombination med stark och kunnig lokal närvaro, säkerställer att kunder kan erbjudas det som bäst tillgodoser deras behov. Vi ser fram emot att bidra med vår expertis, våra erfarenheter och affärsrelationer för att hjälpa till att bygga upp en ännu starkare gemensam verksamhet och ett ännu bättre erbjudande till kunder i Schweiz, säger Michael Hartmann.

För närmare information, kontakta:

Ole Weiner, vd, AxFlow Holding AB, +46 (0)8 545 476 72, ole.weiner@axflow.com

Michael Hartmann, vd, W. Moser AG, +41 52 235 04 04, mha@wmoserag.ch