Nyhet2018-02-20

AxFlow AB utökar sitt sortiment med pumpar från Johnson Pump

AxFlow AB utökar nu sitt sortiment för industriapplikationer med centrifugalpumpar från Johnson Pump, ett varumärke inom SPX FLOW.

AxFlow är ett systemkunnigt och applikationsfokuserat kunskapsföretag med bred erfarenhet av pumpinstallationer för processindustrin och som nu även kommer att erbjuda det breda kvalitativa sortimentet och modellutbudet av centrifugalpumpar, normerade och specialpumpar, från varumärket Johnson Pump, med stort urval av utföranden och olika materialval. Applikationer med krav på prestanda, säkerhet och kvalitet är i fokus.

Johnson Pump centrifugalpumpar inkluderar keminorm- och vattennormpumpar, horisontella, vertikala och axiellt delade, dränkta och torrt uppställda, axelavtätade och tätningslösa, cirkulation och tryckstegring samt API-klassade pumpar. Dessa används inom en mängd olika industrier och applikationer som kemi och petrokemi, papper och massa, gruvor och mineral, stålverk, vatten och avlopp, energi, verkstadsindustri och ytbehandling.

Varumärket Johnson Pump och sortimentet för industripumpar representeras idag i ett flertal Europeiska länder av AxFlow gruppen.

Vi är mycket glada att nu representera programmet med centrifugalpumpar från Johnson Pump i Sverige och vi ser stora möjligheter att få hjälpa våra industrikunder hitta bästa valet av produkter och teknik för just deras applikation, säger Fred Lindecrantz, VD AxFlow AB. Vi växer nu och har en spännande period framför oss med ökat antal förfrågningar och projekt och har nu en bred produktportfölj för rätt lösning när våra kunder behöver rätt pump för krävande applikationer.

AxFlow är Europas största distributör av flödesutrustning och specialpumpar. SPX FLOW är ett amerikanskt industriföretag som utvecklar, tillverkar och marknadsför pumpar för industriellt bruk med verksamhet i över 35 länder. I Sverige finns varumärket Johnson Pump för pumpar inom industriell verksamhet.

För mer information gå in på vår hemsida www.axflow.se eller kontakta oss:

För ytterligare information kontakta:

Fred Lindecrantz, VD, AxFlow AB, +46 73 833 15 40, fred.lindecrantz@axflow.se

 

AxFlow AB, del av AxFlow-gruppen inom Axel Johnson International, är specialiserat på marknadsföring, distribution och tillhandahållande av heltäckande försäljning och teknisk service av högkvalitativ flödeshanteringsutrustning. AxFlow levererar utrustning från världsledande tillverkare till kunder inom industrisektorer som keramik, kemi, petrokemi, livsmedel, läkemedel, massa och papper, samt vatten och avlopp. Sedan företaget grundades 1989 har en hög teknisk kompetens, ett omfattande sortiment av produkter och tjänster, samt engagemang och integritet bidragit till företagets stadiga tillväxt. AxFlow-gruppen är verksam i 27 länder, har ca 600 anställda och en årsomsättning på 180 MEUR.

Läs mer om AxFlow AB: www.axflow.se

Axel Johnson International är en privatägd svensk industrigrupp som består av mer än 90 bolag i 25 länder, med en omsättning på 750 miljoner EUR. Verksamheten präglas av ett aktivt, långsiktigt ägarskap med ambition att främja förnyelse och skapa tillväxt. Fokus ligger på företag verksamma inom strategiskt utvalda nischmarknader som erbjuder tekniska komponenter och lösningar till industriella processer. Idag har koncernen fyra affärsområden: Fluid Handling Solutions, Industrial Solutions, Lifting Solutions och Transport Solutions. www.axinter.com